Следвайте Гласове в ТелеграмНСО опроверга Николай Денков, че охраната му е свалена,

...
Следвайте Гласове в ТелеграмНСО опроверга Николай Денков, че охраната му е свалена,
Коментари Харесай

НСО опроверга Денков: Не сме спирали да го пазим, ползва и транспорт

Следвайте " Гласове " в Телеграм

НСО опроверга Николай Денков, че защитата му е свалена, макар че той има право на нея. В събота някогашният министър председател каза в предаването " Евродикоф " по Евроком:  " От НСО ми споделиха, че ми вземат защитата. Казах добре, макар че ми се поставя. Не ми пука, или би трябвало да свършим работа и да сме смели, или нямаме място в политиката ", сподели още  Денков.

Днес службата излезе с публична позиция до медиите: 

По мотив изнесена неточна информация по адрес на Националната работа за защита в предаването „ Евродикоф “ на телевизия Евроком на 26.04.2024 година, НСО осведоми следното:

Националната работа за защита извършва прецизно вменените й със закон отговорности. Съгласно Закона за НСО, профилиран превоз в спокойно време се осигуярава на лицата, заемали длъжностите ръководител на Народното събрание или министър-председател за период до 4 години след освобождението им от служба.

Съгласно наредбите на същия закон (чл. 19, алинея 1 и алинея 2), профилираният превоз е активност по защита. Тази активност не е преустановявана във връзка с създателя на неточните изказвания.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР